XXVI братський фестиваль "Прощання з колядою" пройшов у храмі св. Володимира у Винниках


Щорічний братський XXVI фестиваль української коляди "Прощання з колядою" прославив народженого Спасителя в храмі св. Володимира ПЦУ у Винниках.

За підтримки мецената Григорія Козловського, депутата ЛМР Олексія Ризника, настоятеля парафії митр. прот. Василя Петрика благодійна коляда зібрала християн зі Львова та околиць.

Благословив фестиваль Митрополит Львівський ПЦУ Високопреосвященніший Макарій.

Цього дня колядували такі колективи:  хор "Ставрос" Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозванного, Театральна студія "Слово і Голос", ансамбль бандуристів "Струни серця" ЛФККІМ, Народний хор ім. Є Козака з с. Велике Колодно, Дитячий вертеп парафії св. Володимира м. Винники, Дівочий хор "Грація" ЛФККІМ, Народний аматорський хор "Кристонопіль" з  м. Червонограда, Чоловічий вокальний ансамбль храму св. Івана Золотоустого.

 За 26 років фестиваль змінював формат: із маленького заходу переріс у дводенний величний, який збирав колективи з України, Польщі та Румунії. Війна внесла свої корективи. Проте  українська співана молитва лунала, вона була присвячена оборонцям України.

    Висловлюємо щиру подяку п. Марії Банах та п. Руслану Ляшенку за організацію XXVI фестивалю "Прощання з колядою" - благодійної коляди для ЗСУ, яка зібрала 10 873 грн. та 20 дол. США.