Братство організувало Шевченківський вечір, який відвідало понад 500 осіб


"Шевченко понад часом-2019". 17 березня у Львівському палаці культури ім. Гната Хоткевича проведено мистецький захід, метою якого було показати НОВОГО Шевченка, Шевченка очима Львівської молоді.

Львівський муніципальний хор "Гомін", колективи Львівського державного коледжу культури і мистецтва: дівочий хор "Грація" (кер Ганна Немерко), капела бандуристів "Струни серця" (кер. Роксолана Дробот), режисерська група ІІІ курсу (кер. Ярослава Богонюк), а також ансамбль бандуристів "Етно Дар" із м. Миколаєва, Костянтин Маркович і хор "Ставрос" Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного - представили співану та читану поезію пророка українського народу.

Благословив захід о. Василь Луцишин: священик Успенської церкви м. Львова та Віце-президент Всеукраїнського біблійного товариства, який цитуючи Лауреата Шевченківської премії п. Євгена Сверстюка за декілька хвилин розкрив глибокий зміст творчості письменника, поета і художника, його високорелігійну і філософську думку.

На захід прибули в більшості парафіяни львівських громад Львівської єпархії ПЦУ, а також і священики, зокрема Львівський декан митр. прот. Олег Древняк та митр. прот. Михайло Гачан.

Як зазначив організатор щорічного заходу о. диякон Юрій Федів: "Шевченка потрібно зрозуміти і відчути серцем, його потрібно переосмислити після радянської школи, бо йото творчість є набагато ширшою і величнішою, ніж нам її показували у дитинстві. Це яскраво показала сьогодні наша молодь, бо перенесла усіх у інший простір, сповнена оптимізму, цікавості і високорелігійного духу".